måndag, februari 14, 2011

Virka vackert - Tove Fevang

"Virkning är en av de enklaste handarbetsteknikerna. Det enda som behövs är en virknål och ett garnnystan. Och lusten att skapa, förstås.

I Virka vackert hittar du inspirationen till både små och stora virkprojekt. Boken inleds med en grundlig genomgång av de olika virkteknikerna, med tydliga steg-för-steg-bilder. Därefter följer många modellbeskrivningar på sjalar, mössor, filtar, kuddar och mycket annat.

Lek med tekniker och material när du virkar och prova också gärna att kombinera olika strukturer. I handeln finns det massor av fina garner i alla möjliga färger, tjocklekar och material som ull, alpacka, bomull, lin och silke, att frossa i. Inspireras av projekten i boken och byt gärna ut färger och garn, kombinera tekniker och gör arbetet till ditt eget."

Jag vältrar mig gärna i böcker om just virkning, och det här är den senaste boken i raden. Tyvärr passar den inte alls mig. Det är många "bra-att-ha-saker" i boken, men det där lilla extra saknas. Det är mängder av disktrasor, sjalar och filtar, men inte så mycket mer, tyvärr.
Boken är ett recensionsex från förlaget.

Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Tove Fevang
Förlag: Ica bokförlag
Antal sidor: 88
Utgivningsår: 2011-01
ISBN: 9789153435440
Skicka en kommentar