onsdag, april 16, 2008

Den som älskar något annat - Karin Fossum


"Reinhardt och Kristine Ris, ett par i 35-årsåldern, är ute på sin sedvanliga söndagspromenad i det undersköna landskapet. Reinhardt har som vanligt tagit täten. Kristine försöker hålla jämna steg alltmedan hon funderar över deras äktenskap.

Så krackelerar idyllen brutalt: vid foten av ett träd ligger en liten, blek kropp. Åttaårige Jonas August är död och endast iklädd en t-shirt.

Reinhardt och Kristine har endast stött på en person under sin skogspromenad och den mer observante Kristine kan utan svårighet lämna något slags signalement på en möjlig gärningsman: mannen påminner om författaren H.C. Andersen, han haltar och han har skyndat mot en vit bil.

Fallet hamnar på den sympatiske och intelligente kriminalkommissarien Konrad Sejers bord. Tillsammans med kollegan Skarre börjar han metodiskt att kartlägga Jonas Augusts varje steg.

Så försvinner ännu en pojke."

Har inte läst någon annan av Fossums kriminalromaner, men kommer att skriva upp dem på "att läsa-listan" nu.
Den här boken läste jag lite olyckligt i helt fel tid, samtidigt som lilla Engla försvann och hittades mördad. Bokens handling är väldigt lik Englafallet, så det kändes väldigt olustigt till och från att läsa den.
Om man bortser från att jag lyckades läsa boken i helt fel tid, så är det en bra bok, med ganska oväntat slut.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Fossum
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789137132297
Skicka en kommentar