onsdag, september 09, 2009

Wallander - Hämnden


"Kurt Wallander har genomfört sin livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet. Han tar långa promenader med sin trogne följeslagare labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer tillfreds och harmonisk med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden. Det börjar likna en krigszon. Är detta sabotage eller en terroristattack? Det är allmänt kaos, och med media i hälarna, famlar Wallander i mörkret efter terrorister och gärningsmän."

Härligt med en ny Wallanderfilm! Den här är bra, förväntningarna infrias och det är ganska spännande. Extra kul med polisaspiranter som man får följa i filmen, och se den fustration som säkert många polisaspiranter i verkligheten säkerligen känner.
Klart sevärd film som jag rekommenderar!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Charlotte Brändström
Skådespelare: Krister Henriksson, Lena Endre, Nina Zanjani, Mats Bergman, Sverrir Gudnasson, Douglas Johansson, Fredrik Gunnarsson
Åldersgräns: 15 år
Speltid: 91 min
Releasedatum: 2009-05-20
Skicka en kommentar