söndag, augusti 18, 2013

Wallander 30: Saknaden


"Kurt har uppsökt läkare för sina uppenbara problem med minnet. Samtidigt hittas en ung kvinnas kropp vid ett grävjobb i Ystad. Det visar sig vara kvarlevorna efter en prostituerad kvinna från Moldavien.
Spåren leder till en rysk människohandlare som kallar sig modefotograf och som visat sig utnyttja unga kvinnor på ett grymt sätt. Wallander vill veta mera om den unga kvinnan och han beger sig till Moldavien där han möter hennes förtvivlade far och tvillingsyster. De berättar en annan historia om Tatiana, att hon var lycklig och skickade hem stora summor pengar.
Tillbaka i Sverige krockar en förvirrad Kurt med sin bil, Mattson får honom sjukskriven så att han ska hålla sig borta från utredningen. Men Kurt fortsätter i smyg att utreda fallet efter eget huvud och fallet leder honom till tragiska relationer, men är det i alla lägen rätt att berätta sanningen? Samtidigt har Kurt fått svar från läkaren om minnesutredningen. Han öppnar kuvertet och stirrar tyst på läkarens ord i brevet."

Nu var det länge sedan jag såg en Wallander-film, och det var riktigt härligt att flyta in i en Wallanderscen igen. Den här filmen såg jag efter "Den som söker" som jag skrev om i tidigare inlägg. Tänkte att det kan väl inte gå fel med en hederlig Wallanderfilm...och det kunde det såklart inte. Wallander är Wallander och man vet vad man får!
Det är bra blandning mellan privatliv och polisdrama. Perfekt avslutning på den ensamma kvällen på ett hotellrum med andra ord!
Nu ser jag fram emot att få se de kommande filmerna, och jag ska ta igen de filmer som jag har missat också!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Agneta Fagerström-Olsson
Skådespelare: Krister Henriksson, Charlotta Jonsson 
Releasedatum: 2013-08-21
Speltid: 88 min
Åldersgräns: 15 år
Skicka en kommentar