lördag, augusti 03, 2013

Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon

"Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap ...

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker ...

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget."

Det här är en riktig feelgood-bok. Historien är varm, och såklart väldigt förutsägbar...som sig bör! Det är svårt att inte gilla den, eftersom den innehåller det mesta som hör till ämnet kärlek.
Jag tror att många kan känna igen sig i delar av boken, just delen om sorg. Man måste inte ha förlorat en partner, utan någon som stod en väldigt nära ändå. Just sorgen är lika förlamande (tror jag i alla fall) som känsla oavsett vem man förlorat och därför tror jag att många känner igen sig i smärtan, sorgen, ilskan, bitterheten och saknaden som beskrivs i boken.
En perfekt hängmattebok som man inte lägger ifrån sig annat än när man absolut måste!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Lucy Dillon
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2012-10-15
Antal sidor: 429
ISBN: 9789174292862
Skicka en kommentar