onsdag, november 15, 2006

Mossvikenfruar Chansen - Emma Hamberg"Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.) Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna. Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv. Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten. Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då? A. Älska, glömma och förlåta. B. Älska, glömma och förbli evigt bitter. C. Finns det något tredje alternativ?"

Det här är Emma Hambergs debut för böcker för den vuxna kretsen.
Storyn är en "vanlig" kärlekshistoria där Anki, bokens huvudperson, hittar foton på sin man i famnen på andra kvinnor. Anki och grannen, Linda, vars man också återfinns i famnen på andra kvinnor bland dessa foton beslutar sig för att skilja sig och flytta till Stockholm.
Efter några veckor i Stockholm visar det sig att Anki är gravid, såklart...
Hade det inte varit för Emmas språk i boken hade jag aldrig ens funderat på att läsa boken, eftersom "kärleksdravel" inte intresserar mig, när det serveras på det här uppenbara sättet (som i typ Harlequin-böcker), men Emma skriver på ett sätt som lockar till att läsa mer.
Boken är lättläst och man läser snabbt ut den. Den roar och berör på sitt egna sätt.

Betyg: 3 av 5

Bokfakta:
Författare: Emma Hamberg
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 283
ISBN: 9100110256
Utgivningsår: 2006
Kategori: Romaner& Noveller
Skicka en kommentar