onsdag, november 08, 2006

Djävulsstjärnan - Jo Nesbø"En värmebölja har drabbat det semesterlugna Oslo. Hettan har lagt sig som ett lock över staden och det har inte regnat på flera veckor. I en lägenhet vid Vår Frelsers Gravlund börjar det att läcka från taket i etagevåningen. Det droppar rakt ner i en kastrull med potatis i våningen under. Det ser ut som små, svarta klumpar i det kokande vattnet.
Samtidigt i sin lägenhet på Sofie gate ligger kriminalkommissarie Harry Hole helt utslagen. Han är berusad, övergiven och uppsagd. Han har svikit alla sina närmaste i sin fanatiska men misslyckade jakt på att avslöja Tom Waaler en kollega han misstänker ligga bakom en smugglarliga med flera mord på sitt samvete.
Harry Hole väcks ur sin fylla av ett telefonsamtal. Det är hans chef. En kvinna har hittats mördad skjuten och med ett avklippt pekfinger. I hennes närhet finner man en femuddig röd ädelsten. Harry Hole har fått sitt sista uppdrag. Han ska lösa fallet tillsammans med den enda andra kriminalkommissarien som inte är på semester: Tom Waaler. Temperaturen i Oslo kommer garanterat att höjas under de kommande dagarna."

Nu ger jag upp på den här boken. Lite mer än halva boken är läst, men jag har hållt på med det i 3 veckor nu (har visserligen läst Annica Lantz bok under tiden, men den tog slut på 2 dagar), och jag får ingen som helst känsla för boken. Trots mord och mysterier med sjärnformiga diamanter hos mordoffren så kommer jag inte in i boken.
Harry Hole är bara skittråkig som polis. Ständigt packad och kåt i princip. Ser honom framför mig, och ser ingen positiv bild...
Nej, tyvärr, är det ingen bra bok, även om det låter så när man läser om handlingen!
Batyg: 1 av 5

Bokfakta:
Författare: Jo Nesbø
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 387
ISBN: 9170012881
Utgivningsdatum: 2005-08
Skicka en kommentar