fredag, november 17, 2006

Saknad - Karin Alvtegen"Sibylla Forsenström finns inte. Sedan femton år tillbaka lever hon helt utanför det etablerade samhällssystemet. Som en av Stockholms många uteliggare överlever hon dag för dag, med allt hon äger och har i sin ryggsäck. Att skaffa mat för dagen och en tillräckligt avskild plats att sova på kräver hennes energi dygnets alla timmar. Det är något som hjälper henne att hålla tankarna borta från det förflutna, varför hennes liv har blivit som det är.
Så händer det som inte får hända. En natt råkar hon befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. En man blir utsatt för ett brutalt mord, och allt för många tecken pekar på att det är Sibylla som är den skyldiga. Ingen har frågat efter henne på femton år, men plötsligt är hon Sveriges mest eftersökta person.

Överleva från dag till dag, det vet hon att hon klarar. Men nu gäller det att fly... "

Det här är den tredje bokan av Karin Alvtegen som jag läser, och jag måste säga att jag inte tyckte att den var lika bra som de andra två jag läst. Visst, boken är bra, det är den, men de andra är mycket bättre. Det här är visserligen Karins andra roman, så hon har utvecklats en del när hon skrev nummer tre och fyra.
Slutet på "Saknad" känns lite avhugget och snabbt. Hela historien får sin lösning på bara en sida och det kändes väl lite snopet. Inte så likt Alvtegens "Skam" och "Svek".
Jag måste ändå rekommendera boken!

Betyg: 3 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Alvtegen
Förlag: Natur och Kultur
Antal sidor: 270
ISBN: 9127106926
Utgivningsdatum: 2004-06 (2:a pocket utg)
Skicka en kommentar