lördag, april 28, 2007

Flickan som lekte med elden - Stieg Larsson"I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander..."

Vad ska man säga? Tyckte man att första delen var bra, så kan man defivitivt inte tycka att den här är sämre!
Intrigerna är lika maffiga som förra gången. Skillnaden är att den att den här gången blir allt personligt för Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander.
Nu är det bara 1 månad kvar till sista delen i den här trologin kommer ut, och jag kan knappt bärga mig!
Jag hoppas att de kan hitta en lösning så även det fjärde manuset kommer att ges ut som bok, för jag vill inte släppa bekantskapen med karaktärerna i böckerna, ännu.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Stieg Larsson
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 631
Utgivningsår: 2006-05
ISBN: 9789113015309
Skicka en kommentar