torsdag, februari 07, 2008

Disturbia

"Det är inte lätt att vara Kale. Först förlorar han sin pappa i en bilolycka sen smäller han till en lärare som skämtar om det. Nu får den dystre 16-åringen spendera sommarlovet i husarrest, med en fotboja som håller honom innanför huset. När hans mamma dessutom stänger av hans internetuppkoppling och i ett dramatiskt infall klipper av tv-sladden, är möjligheterna till underhållning rätt uttorkade. Eller?

För att inte dö av kronisk uttråkning tar Kale till kikaren för att spionera på grannarna. Den otrogna maken över gatan, den sexiga nyinflyttade tjejen – Kales oskyldiga lek håller honom från att bli galen eller ännu värre, börja städa. Till och med den gräsklippande Mr. Turner är mer intressant än vad som sker i Kales hus. Särskilt när tidningen rapporterar om försvunna kvinnor, och Turners allt mer skumma beteende får grabben att misstänka att det är grannen som kidnappar och dödar dem…"

Det låter som en helt ok thriller, men nej, det blir segt och långttråkigt innan filmen kommer till skott (sista halvtimmen). Visst är inledningsscenen våldsam, och man tror att det är full fart från start, men det är det inte.
Filmen är en rätt stor gäspning, tyvärr.

Betyg:
2 av 5

Filmfakta:
Regissör: D.J. Caruso
Skådespelare: Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss, David Morse, Sarah Roemer
Releasedatum (DVD): 2008-01-09
Speltid: 100 min

Inga kommentarer: