tisdag, februari 05, 2008

En röd liten fågel i juletid - Fannie Flagg

"Det är november och snöstorm i Chicago när den medelålders Oswald Campbell får veta av sin läkare att han har högst några månader kvar att leva. Oswald är sjukpensionär, bor på ett ungkarlshotell och som enda anhörig finns exfrun. Läkaren föreslår att han ska söka sig till ett varmare klimat och sköta om sig. Av en tillfällighet får han telefonkontakt med en kvinna i den lilla sömniga staden Lost River i Alabama och hon ordnar inackordering åt honom hos en granne. Oswald tas till sin förvåning emot med stor entusiasm, inte minst av alla de änkor och ogifta damer som raskt börjar uppvakta honom. Visserligen är han inte den Romeo de sett fram emot, men de tar honom ändå under sina vingars skugga. Oswald börjar njuta av livet. När julen kommer inträffar något så häpnadsväckande att de som är med aldrig kommer att glömma det. Undrens tid är inte förbi och i centrum finns en liten flicka och en röd fågel..."

Det här är en lågmäld, men varm och härlig feelgood bok.
Boken är lätt- och snabbläst och har en handling som är riktigt härlig. Jag hade gärna velat krypa in i boken och befunnit mig själv i Lost River.

Mycket fantasi, och överdriven positivism, men som inte blir jobbig eller patetisk. Den bidrar istället till den varma stämningen som genomsyrar hela handlingen! En extra "mysfaktor" är att all mat som beskrivs i boken finns det recept nedskrivna i slutet av boken till. Bara att provlaga och för en stund känna av alla lukter och smaker från Lost River.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Fannie Flagg
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 247
ISBN: 9789100116569

1 kommentar:

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Blir nyfiken på denna :-) Sätter upp den på min lista, behöver en feel good bok nu!