onsdag, juni 10, 2009

Lingon och lust - Eva Swedenmark & Annica Wennström


"Det är höst, i skogen lyser lingonen röda. Familjen kring La Stella har efter en turbulent tid kommit varandra nära igen. Mycket ser ut att gå deras väg. Ändå vill inte lugnet och ron infinna sig.
Liselotte har förverkligat många av sina drömmar, ändå känner hon en obestämd lust och längtan som driver henne att ta nya beslut.
Marios restaurang har fått ett uppsving, men svårigheterna han upplevt har förändrat honom på djupet. Ska han få svar på sina frågor då han söker sig ut i den jämtländska fjällvärlden?
Barnen Sandra och Elias står inför nya utmaningar när deras föräldrars längtan driver dem alla vidare.
Anita upplever en sällsam kraft i gamla känslor. Hemlighetsfullt smyger hon iväg med hinkar och bärplockare, men det är inte skogens rikedomar som lockar, utan något helt annat.Men alla är inte lika förtjusta när förändringar återigen står för dörren. Lingonens röda färg lovar en annan sötma än de ger. För vissa i familjen kring La Stella känns tillvaron som om den är färgad av denna bittra eftersmak.
Lingon och lust är den fjärde fristående delen i romanserien om familjen kring La Stella."

Äntligen kom del fyra i serien kring La Stella. Som jag har väntat!
Den här boken är precis lika välskriven som de tre tidigare. Man känner lukter, smaker, ser personerna framför sig och hör deras röster. Språket som Swedenmark och Wennström använder är helt fantastiskt målande.
De beskriver relationer från alla möjliga vinklar och vrår. När relationerna är som bäst, som sämst, som mest trevande eller som hemligast. Man känner igen sig i det mesta!
Det här sägs vara den sista delen, och tyvärr är det väl så. Den här känns som den verkligen gör ett avslut. Det är inga cliffhangers i slutet, som det varit i de tidigare tre böckerna...tyvärr. Jag kommer verkligen sakna personerna. Jag kommer sakna att få följa dem.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Eva Swedenmark & Annica Wennström
Förlag: Semic
Utgivningsår: 2009-05
ISBN: 9789155254414
Skicka en kommentar