lördag, maj 26, 2007

Pirates of the Caribbean 2

"Kapten Jack Sparrow sätter segel i ett helt nytt äventyr där han åter får slåss mot övernaturliga krafter. Visserligen har förbannelsen över hans skepp Svarta Pärlan hävts, men nu väntar ännu mer skrämmande hot vid horisonten.

Det visar sig att Jack har en blodsskuld till legendariske Davy Jones, härskaren över havsdjupen, som är kapten på Den flygande holländaren, ett spökskepp ingen kan segla i kapp. Lyckas inte den sluge, men till synes minst sagt vimsige piraten komma ur denna pakt av verkliga Faust-proportioner, kommer han i livet efter detta att alltid vara Jones tjänare.

Will Turner och Elizabeth Swann håller på att planera sitt bröllop, men tvingas skjuta upp bröllopet när Jack drar in dem i sina egna baksluga planer. Äventyret tar genast sin början och den här gången drabbar trion samma med havsmonster, mycket ovänliga öbor och en färgstark spåkvinna. Wills sedan länge försvunne far, Bootstrap Bill, dyker också upp. För att komplicera saken ytterligare får kapten Jack Sparrow en hänsynslös piratjägare i hälarna. Men får bara Jack tag på den legendariska "Död mans kista", som tros ge sin ägare övernaturliga krafter, kommer han att överleva den här gången också. kanske..."

Ok, så här är det; Jag gillar inte (eller sällan i alla fall) filmer som blir så galet upphaussade som den här typen av film blivit i media. Jag gillade alltså inte den här filmen. Jag ville ändå ge den ett försök (har inte sett ettan) eftersom den ska vara såååååå bra....
Jag höll på att somna redan 20 minuter in i filmen, och gav upp efter 1 timme. Inte ens halva filmen pallade jag med alltså.

Funderade på det här med åldersgränsen på filmen. Den är satt till 11 år, vilket innebär att jag brukar låta mina barn få se dessa filmer på DVD. Den här filmen skulle jag definitivt inte låta dem se. Det var redan inledningsscenen jag tyckte var väl magstark med tanke på åldersgränsen.
Mina barn har tjatat om att få se filmen, men nej, det blir inget med det. De har för mycket tankar kring liv och död och drömmer mardrömmar, som det är ändå.


Betyg:
2 av 5

Filmfakta:
Regissör: Gore Verbinski
Skådespelare: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley m fl.
Åldersgräns: 11 år
Releasedatum (DVD): 2006-11-22
Speltid: 145 minuter
Skicka en kommentar