söndag, mars 16, 2008

En kvinnas resa - Agneta Sjödin

"Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig?

En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago."

Jag vet inte riktigt varför jag köpte den här boken egentligen, men jag är väldigt glad att jag gjorde det.
När jag började läsa hade jag inga förutfattade meningar alls om boken, bortsett från att jag hade lite svårt att se Sjödin som författare...ett jobb hon klarar alldeles galant!

Boken är en roman, men vad jag förstår bygger den till viss del på Sjödins egna pilgrimsresa (eller den var inspirationskälla i alla fall). Boken är inte bara en roman, den är en fantastisk inspiration och energikälla.
Man får så många insiktsfulla upplevelser genom boken, på ett otroligt positivt sätt. Det är inte som alla nishade böcker om självuppfyllelse, utan allt serveras på ett subtilt sätt.

Jag är otroligt imponerad av boken, och är otroligt glad att jag köpte och läste den här!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Agneta Sjödin
Förlag: Bazar
Antal sidor: 222
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789170281693

1 kommentar:

Starfield sa...

Hej hamnade här av en slump men det är alltdi roligt att läsa recensioner angående film och böcker.