söndag, juni 08, 2008

Callgirl på Manhattan - Tracy Quan


"Redan när Nancy var elva bestämde hon sig för att bli prostituerad. Efter universitetet satsar hon på en karriär som eskortflicka i New York, vilket ger henne ett liv i lyx. Kunderna är män med makt att styra universum. Nancy är full av motsägelsefulla begär. Hela tiden måste hon välja mellan att älska och att tjäna pengar. På en bra dag får hon göra bådadera. Hon finner sin väg längs världens äldsta yrkes svåra bana, omgiven av hängivna, rika och mäktiga män, som ibland kräver mer än bara sex. Samtidigt slits hon mellan två förtärande väninnor och kollegor som gör hennes liv ännu mer komplicerat. Med ena foten i kundernas sovrum och den andra i sin ovetande pojkväns trygga, normala tillvaro försöker Nancy hindra sina två liv från att kollidera."

Den här boken beskriver tidvis ganska ingående sexmöten mellan en callgirl och hennes kunder. Förutom det får man en inblick i möten callgirls emellan. Man får också en inblick hur det är att försöka ha en "normal" pojkvän, som man döljer sitt arbete för och hur man gör allt för att försöka hålla honom utanför...men hela tiden av rädsla för att sanningen ska komma ikapp.
Boken är väldigt lättläst och på sitt sätt charmig. Jag gillar den, och tycker att det är extra kul att den delvis är sann och bygger på författarinnans tidigare yrke.
Tracy Quan har en hemsida som man hittar här.

Betyg:
4
av 5

Bokfakta:
Författare:
Tracy Quan
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 319
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185625246

Skicka en kommentar