söndag, juni 29, 2008

I en annan del av Bromma - Martina Haag

""Mitt liv har blivit lite rörigt på sista tiden. Varför ligger jag obekvämt på barr och blåbärsris och små stenhårda kottar och spionerar på min egen familj i kikare? Varför dyker Lars Adaktussons rödblonda huvud upp så fort jag sätter på teven? Vad hände med min koll på band och musik? Jag vet inte ens vem det är som är själva Kent av alla killarna i popgruppen Kent.

Jag är en gift 42-årig yrkesarbetande tvåbarnsmamma. Om åtta år fyller jag femtio. Varför ligger jag här, tjugo centimeter under min egen man, i mitt eget hem och vågar inte röra mig? Det här är ju inte klokt. Nu kryper jag fram och säger som det är. Visst, jag kravlar fram och tjoar: hejsan svejsan, här kommer jag utkrypandes som en rolig överraskning!

Sju år har gått sedan Bella fick sparken från Dramaten. Nu är hon gift och har fått två pojkar med den framgångsrika tevestjärnan Matte. Själv jobbar hon i receptionen på TV4 och undrar var hennes liv och drömmar tog vägen. Blev det inte mer än såhär?Matte tror att Bella har åkt på semesterresan som han så omtänksamt har köpt till henne. Bella tror att Matte är på landet och har sommarlov med pojkarna.Det visar sig att båda två har helt andra planer."Såg fram emot att läsa den här boken och att få skratta lika mycket som jag gjorde åt Bella i den första boken, men det här skrattade jag inte alls åt. Att jag inte skrattade åt det beror definitivt inte på boken i sig utan helt enkelt för att jag kände igen mig så mycket i Bella. Just nu delar jag hennes tankar och funderingar i ganska mycket, så det kändes nästan som att läsa om mig själv...hur konstigt det än låter.
Det är en rolig bok egentligen. Bella är en dråplig karaktär som hamnar i udda situationer av många olika anledningar...och så även i den här boken såklart.
Definitivt lästvärt!


Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 204
Utgivningsår: 2008-06
ISBN: 9789164202369
Skicka en kommentar