onsdag, juni 18, 2008

Glasdjävulen


"I ett litet samhälle nära Göteborg hittas tre medlemmar i en prästfamilj brutalt mördade. Väggarna är täckta av upp-och-nedvända pentagram - symbolen för djävulens ansikte - som målats dit med offrens blod. Kriminalinspektör Irene Huss drar snabbt paralleller till ett tidigare fall där en präst mördades. Även i det fallet fanns det satanistiska kopplingar. Men ju djupare Irene Huss gräver i fallet desto mer övertygad blir hon om att kyrkans män inte alltid är så gudfruktiga som de borde vara.
Hemma har Irenes dotter Katarina läst igenom mammans hemligstämplade utredningsmaterial om satanisterna och hon dras alltmer in i en mörk spiral av det ockulta och övernaturliga.
Irene Huss är en karismatisk och modern kvinna som tidigare varit europamästare i Ju-jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar."

Allvarligt talat, är det här en film gjord i panik? Räckte inte pengarna?
Jag läste boken nyss och har den i färskt minne och kan konstatera att det är väldigt mycket som är ändrat i filmen...till det sämre. Handlingar som utspelar sig i London i boken, utspelar sig i Stockholm. Namnet på en av nyckelpersonerna i boken har fått sitt namn ändrat i filmen. Även andra handlingar och personer har ändrats.
Man har gjort många misstag i filmen, som känns som "nybörjarfel". Speciellt är det när Huss besöker brottsplatser som saker görs och som en riktig polis aldrig någonsin skulle göra för att man då förstör eventuella bevis.
Nej, den här filmen känns hafsigt ihopspelad, tyvärr. Boken var väldigt bra, men filmen är värdelös!

Betyg:
1
av 5

Filmfakta:
Regissör: Alexander Moberg
Skådespelare: Angela Kovacs, Reuben Sallmander, Stefan Gödicke, Eric Ericson, Lars Brandeby, Anki Lidén, Anita Wall, Örjan Landström
Speltid: 87 min
Releasedatum: 2008-06-11
Skicka en kommentar