söndag, maj 09, 2010

Bara vanligt vatten - Kajsa Ingemarsson (CD)

"Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.Bara vanligt vatten utspelar sig delvis i förlagsvärlden och är en initierad, humoristisk och driven skildring av framgångens baksida. Men det är också ett varmt porträtt av en kvinna som tvingas söka sig bortanför sina invanda föreställningar om livet för att finna lyckan."

Det här är en charmig bok om Stella Friberg, succéförfattarinnan. Jag drar på mungiporna många gånger medan jag lyssnar på den här boken, och ibland har jag verkligen kämpat för att inte se urfånig ut där jag fart fram med barnvagnen och hörlurar i öronen.
Tidvis är handlingen stillastående, men så får den fart och något fånigt händer så man måste fnissa lite (igenkännande ibland) åt det.

Absolut en bra bok att lyssna på när man är ute och promenerar. Kajsa Ingemarsson är dessutom en ypperlig uppläsare med en behaglig berättarröst.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Kajsa Ingemarsson
Förlag: Norstedts audio
Antal skivor: 14
Uppläsare: Kajsa Ingemarsson
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173134989

Inga kommentarer: