torsdag, september 16, 2010

Bara ett barn - Malin Persson Giolito


"Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex
advokat.

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd."Persson Giolitos debutbok föll mig verkligen i smaken och jag såg fram emot en ny bok från henne, och äntligen har den kommit! Den här boken är precis lika bra som den första. Man känner igen sättet att skriva och berätta på, men ändå skiljer sig böckerna lite åt från varandra. I den här boken är det mer känslor än vad det var i den första, eller också är det bara så enkelt som att jag är mamma och därför reagerar jag annorlunda när jag läser boken. Mammakänslor tar över ibland.
Den här boken kommer att klättra på listorna i höst!
(Boken är ett recensionsex från Piratförlaget)

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 377
Utgivningsår: 2010-09-01
ISBN: 978-91-642-0330-4

Inga kommentarer: