tisdag, april 26, 2011

Ego woman - Carolina Gynning

"Med stora bröst och blonda lockar blev hon känd. Med mindre bröst och brunt svall blev hon tagen på allvar. Carolina Gynning har lyckats med det som så många före henne gått bet på - att efter dokusåpan ta steget från bimbokändis till hyllad och prisbelönt programledare i tv.

Med inneboende självkänsla och stark övertygelse om att allt är möjligt, har Carolina forsat fram genom Kändissverige och nått en position som är få förunnade i en tid då kändisarnas brinntid är försvinnande kort.

Ego Woman är en fortsättning på Ego Girl och handlar om Carolina Gynnings virvelvindsliknande väg mot toppen, kändisskapet, äran, berömmelsen och de stora pengarna. När Ego Girl kom ut var Carolina egentligen bara känd bland dem som följde Big Brother och läste kvällstidningar - fyra år senare har boken sålt i över 100 000 ex, hon har lett Sveriges största nöjesprogram "Stjärnor på is" på TV4.

I Ego Woman berättar hon sanningen om bråken som satte punkt för Förkväll, avslöjar skandalerna som präglade inspelningen av "I huvudet på Gynning" och förklarar varför hon hoppade mellan TV4 och Kanal5. Hon berättar öppenhjärtigt (som läsarna vant sig vid från hennes extremt populära blogg) om karriären, kärlekslivet och sin livsfilosofi. Carolinas egen "The Secret" - nyckeln till framgång.

Men framgången har ett pris. Carolina känner sig ofta ensam och de hundratusentals läsarna som följer hennes blogg vet att vissa dagar är svarta, tårfyllda och laddade med ångest. Hon kastar sig mellan medier och terapeuter för att hitta lyckan - men finns den? Finns den man som klarar av att leva tillsammans med 100 procent Gynning?!"

Carolina Gynning är kanske inte min favoritperson, men jag beundrar henne. Hon är ständigt nertryckt och kritiseras och kallas bimbo både här och där. Jag kan inte uttala mig om hur hon är eftersom jag inte alls känner henne, jag kan bara tycka att hon är stark som orkar fortsätta.
Jag läste hennes första bok; Ego girl (hette den så?) och sågade den ganska bra om jag inte minns fel. Den här boken är tyvärr inte alls bättre. Boken handlar i stort sätt bara om att Gynning ständigt möter killar som faller som furor för henne... De delar som inte handlar om det handlar om att hon är modig som vågar tro på sig själv...medan hon går till olika medier för att få veta mer om de killar hon kommer möta. Det finns ett kapitel i den här boken som lyfter hela boken är kapitlet I love sex. Kapitlet handlar om att tjejer/kvinnor ska våga ta för sig av sex och att de ska bejaka sin sexualitet, och stå för att de är kåta! Det gillar jag! Jag klarar inte av att tjejer ska tryckas ner och att tjejers sexualitet är ful! Bra budskap från Gynning!


Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Carolina Gynning
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 262
Utgivningsår: 2010-09
ISBN: 9789113027302

Inga kommentarer: