torsdag, december 29, 2011

Vickis vintagebutik - Isabel Wolff

"Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.


I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut."

Det här är ännu en bok jag tror jag var bland de "sista" att läsa. Jag hade faktiskt inga direkta förväntningar på boken, snarare tvärtom.
Boken är en härlig feelgood-roman som innehåller allt en sådan roman ska göra. Tidvis blir det väldigt svårt att lägga ifrån sig boken, man vill bara veta vad som ska hända härnäst.

Jag blev inte besviken på boken, och inte jätteimponerad heller. Visst, det är en varm och härlig stämning för det mesta i boken, men tidvis är boken lite träig.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Isabel Wolff
Förlag: Bonnier pocket
Antal sidor: 386
Utgivningsår: 2010-08-12
ISBN: 9789174291247

1 kommentar:

BokParadiset sa...

Jag gillade boken, älskar att i höstmörkret läsa lite feelgood-böcker! :)