söndag, februari 05, 2012

Var är Alaska? - John Green


"Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen, fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young - den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana..."

Det här är en bok som passar från ungdomar och uppåt i ålder. Kanske tilltalar den främst ungdomar i gymnasieålder, men även som vuxen får man stort utbyte av den.
Det är en varm bok om kärlek och vänskap, men även om smärta och svek, när det känns som jobbigast och när livet leker som bäst och man känner sig sådär odödlig som man bara gör under en period i tonåren.
Språket i boken är bra och blir väldigt följsamt samtidigt som det är enkelt och tidvis vackert.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: John Green
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 223
Utgivningsår: 2010-03-24
ISBN: 9789186369231

Inga kommentarer: