lördag, oktober 18, 2014

Den sista akten - Mari Jungstedt

"När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll: ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?

Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.

Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten."

Det här är den tionde boken i Jungstedts serie, och jag har hittills gillat dem alla (jag insåg att jag måste ha missat den nionde boken), men den här boken känns lite tröttare och segare än de tidigare. Jag vet inte om det är jag eller om det är just boken. Även huvudpersonerna i boken känns tröttare än vanligt och vill få förändringar i sina liv. En slump kanske, jag vet inte.
Som vanligt är boken välskriven och upplösningen kommer först på slutet. Självklart har man lurats iväg att tro både det ena och det andra innan det står helt klart vem som är den skyldige. Sånt gillar jag!
Trots att den här boken kändes lite trött, så gillar jag den. Kanske för att det känns "hemtrevligt" att träffa Knutas, Karin, Johan, Emma och de andra och se vad som händer i deras liv.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 310
Utgivningsår: 2013-05-14
ISBN: 9789174293319

Inga kommentarer: