torsdag, juni 14, 2007

Göta Kanal 2 - Kanalkampen"För 25 år sedan tävlade två båtar sig genom Göta Kanal och det blev en omedelbar succé, både på bio och video. Nu är det dags för en ny tävling och den här gången följs båtarna av ett TV-produktionsbolag som gjort tävlingen till en direktsänd dokusåpa.

Vonna Jigert, den kallhamrade och hänsynslösa VD:n för det stora produktionsbolaget Tricks Television, är stekt om inte hennes senaste programidé blir den utlovade tittarsuccé hon pitchat för. Anderssons båtvarv för sin del står på ruinens brant och hotas av konkurs. Miljoner står på spel. Det är dags att starta motorerna och låta kanalkampen börja!"


Ettan är en klassiker, men skulle verkligen tvåan kunna leva upp till samma stil? Nej, det kunde den inte!
En del skämt känns som en riktig repris av ettan, en del scener känns väldigt krystade ("Nu måste vi få till en kul scen här").
Det är en skådespelarlista som heter duga, med flera av Sveriges toppkomiker, men nej, det räcker inte. Manuset måste vara bra också.
Jaja, lite kul är den ju, det är ju inte så att man sitter och gråter när man ser den, men man skrattar inte ihjäl sig heller. En sån där "lagomfilm"...


Betyg:
3 av 5

Filmfakta:
Skådespelare: Linus Wahlgren, Janne Carlsson, Magnus Härenstam, Lena Endre, Eva Röse, Henrik Lundström, Fafael Edholm m fl.
Åldersgräns: Barntillåten
Speltid: 95 min
Releasedatum: 2007-05-30
Skicka en kommentar