lördag, juni 16, 2007

Leilas guldkant på vardagen - Leila Lindholm

"Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat – varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.

Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen – släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.

Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.

Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning."


Den här boken var faktiskt ett impulsköp, eller ett halvgenomtänkt impulsköp. Jag blev definitivt inte besviken.
Boken innehåller massor av spännande tips och recept, alla med jättefina foton till. Man blir definitivt sugen på att laga mat och baka när man bläddrar i den.
De allra flesta recepten är "vanliga" recept utan konstiga ingredienser. Visst det finns ett par recept med lite mer ovanliga (i mitt hem i alla fall) ingredienser, men det är helt ok.


Bokfakta:
Författare: Leila Lindholm
Förlag: Natur och Kultur
Antal sidor: 154
Utgivningsår: 2006-09
ISBN: 9789127357075
Skicka en kommentar