onsdag, juni 27, 2007

Hannibal rising

"Thrillern HANNIBAL RISING: ONDSKAN VAKNAR är den spännande, skrämmande och fascinerande berättelsen om den människoätande seriemördaren Hannibal Lecters barndom. Vi får se hur han blev en av sin generations intellektuella giganter och den i särklass mest beryktade mördaren. Hannibal förlorar sina föräldrar vid ett flyganfall under andra världskriget och han blir ensam kvar med sin syster Mischa. En grupp brutala legosoldater hittar dem, men Hannibal klarar sig mirakulöst nog undan. Efter flera år på barnhem rymmer han och söker upp sin döde morbrors änka, Lady Murasaki. Hon tar hand om honom och lär honom att föra sig i finare kretsar. Hannibal utvecklar snabbt ett intresse för vapen, medicin och matlagning ... och en smak för människokött. Se hur Hannibal fick öknamnet "The Cannibal" i denna fasansfulla thriller om en av de mest ökända och fruktade seriemördarna någonsin."

Den här tredje filmen om Hannibal Lecter visar hans barndom och hur han kom att bli den skräckinjagande kannibal som vi har sett i de andra två filmerna (När lammen tystnar och Röd drake).
Jag hade ganska höga förhoppningar på filmen eftersom de andra två höll hög klass och var riktigt bra. Jag blev faktiskt ganska besviken på filmen. Den var inte i närheten så bra som de andra. Jag tyckte att den tidvis blev väldigt tråkig och tjatig. Alldeles för lång var filmen för att kunna hålla handlingen på topp hela tiden.

Det känns trist att den sista delen i triologin kom att vara så olik de andra två delarna...

Betyg:
2
av 5

Filmfakta:
Regissör:
Peter Webber
Skådespelare: Gaspard Ulliel, Rhys Ifans, Li Gong, Dominic West m fl.
Åldersgräns: 15 år
Releasedatum: 2007-06-27
Speltid: 117 min

Skicka en kommentar