måndag, oktober 29, 2007

Bokfemman v. 44Förra veckan var det ingen Bokfemma, men den här veckan är den tillbaka igen, och nu är den svårare än någonsin. Har funderat hela dagen på svar till den här veckan.
Jag inser att mina svar kanske inte riktigt är vad man kan förvänta sig.

Veckans tema för Bokfemman är drömvärld. Nämn fem böcker som du skulle vilja hoppa in i och få uppleva irl om du kunde.


 • Alla vi barn i Bullerbyn - Astrid Lindgren
  Ja, egentligen vilken Astrid Lindgren-bok som helst. De här mysiga miljöerna, alltid sommar (nästan) och massor av kompisar/barn överallt.


 • vilken kokbok som helst av Jamie Oliver
  Hans härliga mat och hans underbara stil, den skulle jag gärna vilja se irl.


 • Målgång - Jane och Mike Tomlinson
  Den här fantastiska kvinnan Jane, som gång på gång trotsar sin cancer och läkarnas dödsdom. Hon lever på övertid, och gör allt sånt som en döende cancerpatient inte ska göra, som att springa marathon till exempel. Jag hade mer än gärna fått vara med och se och träffa den här fantastiska kvinna som, tyvärr, var tvungen att ge upp och låta cancern vinna nu i september (men då hade hon levt i nästan 7 år på "övertid").


 • Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson
  Tänk att få träffa Blomqvist och Salander "live"... • Hemma hos Martina - Martina Haag
  Oj, vad roligt att få vara en fluga på väggen i den helgalna familjen. Man skulle inte ha tråkigt en sekund. Det hade jag inte när jag läste den heller.Ja, det var min femma den här veckan. Alldeles galet svårt var det. Jag tror nästan Malin tog en paus förra veckan bara för att göra det så här jättesvårt den här gången...


Skicka en kommentar