fredag, juni 20, 2008

Svarta sekunder - Karin Fossum

"Mardrömmen blir verklighet. Helga Jones nioåriga dotter Ida ska bara cykla ner till kiosken för att köpa det senaste numret av hästtidningen Wendy och några Bugg. Men minuterna blir till timmar, och Ida kommer inte tillbaka. Helgas värld rasar samman. Polisen sätter in alla resurser, man går skallgång och draggar i älven, men utan resultat: Ida är spårlöst försvunnen. För varje dag minskar hoppet om att återfinna henne i livet. Det finns ingen logisk förklaring till försvinnandet, inget motiv till ett mord. Det blir en lång och svår utredning för Konrad Sejer och hans assistent Jacob Skarre ..."



Det här är en bra story, skriven av en bra författare, men ändå är det något som gör att jag tycker att det blir segt och tråkigt. Jag orkade inte riktigt ta tag i boken, så det tog lång tid att läsa ut den.
Exakt VAD det är som gör att boken blir seg det kan jag inte peka på, men jag skulle gissa att det är allt runt omkring huvudstoryn. Det är för mycket detaljer runt omkring, detaljer som inte känns relevanta för att föra storyn framåt (och den går framåt i snigelfart).


Betyg:
2
av 5

Bokfakta:

Författare: Karin Fossum
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2003-05
Antal sidor: 219
ISBN: 9789170010446

Inga kommentarer: