tisdag, augusti 31, 2010

Amigurumi Virkade djur - Elise Nilsson


"Amigurumi är en japansk trend som sprider sig över Sverige. Det handlar om charmiga små stickade eller virkade figurer. Begreppet amigurumi är en sammansättning av de japanska orden ami, som betyder virkad eller stickad maska, och nuigurumi, som betyder stoppat djur eller stoppad docka.

Det här är en färgglad och inspirerande bok för dig som redan kan grunderna i virkning men är sugen på att prova något nytt. Med tydliga bilder och enkla förklaringar guidar Elise Nilsson dig i konsten att virka en personlig amigurumi.

Utifrån grundtekniken är det möjligt att utveckla egna modeller. Med en virknål och ett nystan garn kan en mängd olika figurer skapas. Du kan med enkla medel få fram unika, individuella drag på dem, dels beroende på färg- och materialval, dels på hur delarna sys ihop.

Den här boken innehåller bilder och arbetsbeskrivningar på 23 personliga djur, alltifrån en kramgo isbjörn till tre små uppnästa möss."

Den här boken innehåller lite annorlunda figurer än de ja är van vid att se i den här typen av böcker. Här använder man ganska mycket tyger som komplement till garnerna. Detta gör att djuren får ett annorlunda utseende.
Jag gillar boken väldigt mycket. Det är bra beskrivningar som alla kan följa. Är du inte van att virka så finns det mycket bra förklaringar till mönstren i början av boken. I slutet av boken finns mönstren till de tygdelar som finns på vissa av djuren.
En härlig bok, med roliga mönster och illustrationer.
(Boken är ett recensionsex från förlaget)

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Elise Nilsson
Förlag: Ica bokförlag
Antal sidor: 64
Utgivningsår: 2010-08-11
ISBN: 9789153433651

Inga kommentarer: