måndag, augusti 09, 2010

Den sjätte natten: fångarna - Annika Bryn

"Sverige skakas av ett antal mord på offentliga personer som engagerat sig mot rasism och främlingsfientlighet. Polisen famlar i mörker är det en ensam galning, en ny Laserman som ligger bakom? Samtidigt försvinner paret Anne och John Danielsson, båda advokater, och deras trettonåriga dotter Miriam. Advokatfirman larmar polisen som till en början tar det hela med ro.
Förmodligen har de bara gett sig iväg på en oplanerad semester. Ändå är det något som inte stämmer. Vem är egentligen John Danielsson? Finns det i själva verket ett samband med de spektakulära morden? Och kan polisen lita på sina egna? Den sjätte natten är lika delar deckare och psykologisk thriller . Den spektakulära upplösningen i den karga och otillgängliga terrängen i Norrlands inland är gastkramande och intensiv som i en amerikansk actionfilm."

Den här boken fick jag av en hemlig bokvän i ett bokbyte. Boken lät väldigt spännande, och det var den också.
Annika Bryn hade jag aldrig hört talas om tidigare, och det var riktigt roligt att få stifta bekantskap med henne. Detta är hennes debut, och den är väldigt innehållsrik och spännande och av den anledningen misstänker jag att efterföljande böcker också kommer att vara bra.
Gillar man kriminalromaner i stil med Beck och Wallander så gillar man definitivt det här också.

Betyg:
4 av 5

1 kommentar:

Helena sa...

Roligt att du gillade den!