söndag, december 19, 2010

Sex, kärlek & Asperger syndrom: med kärleksskola för aspergare - Inger Jalakas


"Sex och kärlek är av naturliga skäl knepigt när man har svårt att visa sina känslor, svårt att tolka och förstå andra människors reaktioner och kanske till och med mycket svårt för beröring och fysisk närhet. Här får vi möta kvinnor och män som alla själva har erfarenhet
av diagnosen Aspergers syndrom - antingen har de den själva eller så lever de ihop med någon som har diagnosen.
Boken innehåller också mängder av fakta, råd och tips på vidareläsning."

Den här boken intresserar mig som beteendevetare. Just Asperger är ett syndrom som är extra intressant då det är ett väldigt komplext syndrom, som yttrar sig så otroligt olika på olika individer.
Den här boken handlar såklart främst om sex och kärlek för Aspergare, och kanske tilltalar en Aspergare främst, men även individer som har andra med Asperger i sin närhet kan ha stor nytta av att läsa det här, då det berör även dem, och väcka lite aha-tankar.
Inger Jalakas är journalist och författare och har skrivit "fakta"-böcker som den här, deckare och barnböcker. Den första boken om Asperger heter "Asperger - nördsyndromet". Om jag inte minns helt fel har Jalakas en son med Asperger och det är därför hon läst på mycket om syndromet och därför skrivit de här böckerna!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Inger Jalakas
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 240
Utgivningsår: 2010-08-24
ISBN: 9789150111620

Inga kommentarer: