fredag, januari 21, 2011

Barnens första kokbok - Annabel Karmel


"Ha kul i köket!

Solig äggröra, smaskig spaghetti, tama kakor och smarriga smothies är några av de roliga och enkla recept som gör matlagning till en spännande och inspirerande upplevelse för barn och vuxna.

Både barn och vuxna kommer att älska denna roliga och inspirerande kokbok med allt från söta godsaker till enkla, goda och nyttiga familjemåltider som barnen själva kan laga till. Innehåller tydliga steg-för-steg-beskrivningar och fotografier. Inspirerar barn och föräldrar att göra mat och matlagning till en gemensam och rolig upplevelse. Lär ut nya färdigheter som att räkna, mäta upp och väga."

Det här är faktiskt den bästa kokbok för barn som jag hittat. Det är jättefina och inspirerande bilder, både på färdiga produkter och bilder på hur det går under tillagningen. Recepten är tydliga med både illustrationer på ingredienserna och med text. Dessutom är det för en gångs skull en mycket bra blandning på vad man kan göra. Det är inte bara pizza, fruktsallad, chokladbollar och kanelbullar som det alltid brukar vara annars. I den här hittar du t ex. pastarätter, de obligatoriska pizzorna, glass, smoothies, grönsaksdipp och olika sorters kakor. Både jag och barnen blev mycket inspirerade av boken.
Detta är som sagt den bästa boken vi har här hemma nu. Vi har sedan tidigare Kråkes kokbok och Första bakboken av Johanna Vestman. Båda de böckerna är bra, men den här är överlägsen dem.
(Boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Annabel Karmel
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2011-01
Antsl sidor: 46
ISBN: 9789132159299

1 kommentar:

Monika Häägg sa...

Kul med böcker som inspirerar till arbete i köket. Det kan annars upplevas som fruktansvärt tråkigt!