tisdag, april 03, 2012

Två systrar - Anna Maxted

"Cassie är smal, vacker, smart, karismatisk och mycket framgångsrik som jurist. Lizbet är lite mindre smal, lite mer alldaglig, en smula drömmare, och hon känner sig inte fullt lika framgångsrik som sexkolumnist på en herrtidning. De är systrar, bästa vänner och olika som natt och dag ...

Man skulle kunna tro att Cassie är den som "fått allt", men så är inte fallet. För Lizbet har något som Cassie saknar: ett lyckligt förhållande med en schysst kille som tycker att hon är världens underbaraste kvinna.

När Cassies eget äktenskap börjar knaka i fogarna, när en gammal kärlek dyker upp på scenen och rör till hennes välordnade liv, och när det dessutom visar sig att Lizbet väntar barn - då sätts syskonrelationen på hårda prov.

Under en händelserik tid i systrarnas liv omprövas inte bara deras förhållande utan också deras kärleksrelationer och synen på föräldrarna. Ett oväntat avslöjande blir vändpunkten som antingen kan sammanföra dem eller skilja dem åt för alltid."

Det här är en ganska varm berättelse om två systrar som är väldigtolika varandra till såväl sätt som utseende.
Det finns en och annan twist i storyn som ställer deras vänskap på sin spets, men på ett eller annat sätt reder de ut alla konflikter.
Slutet på boken känns väldigt snabbt nedskrivet. Tidigare har det vänts och vridits på alla saker, men så fort det bara var några få sidor kvar blev det stora hopp framåt i tiden och väldigt fåordigt om vad som hade hänt. Trots det är det en helt ok bok att läsa.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Anna Maxted
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2008-02-01
ISBN: 9789170015762


Inga kommentarer: