tisdag, juli 09, 2013

Gideons ring - Carin Gerhardsen

"En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypolisen henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon har råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar otaliga tjejer som sprungit där genom åren.
Conny Sjöberg och has arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin uppösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finns medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig."

Jag älskar Gerhardsens Hammarbyserie! Tyvärr kommer inte delarna i samma takt som jag skulle önska, men det är väl inte rimligt att Gerhardsen skulle kunna skriva en ny bok varje vecka, heller!
I den här boken är det återigen två parallella handlingar, som egentligen inte hör ihop, men som på ett subtilt sätt vävs ihop. Att allt inte är som det först verkar är givet, och det är först på slutet man får veta hur allt egentligen ligger till.
När man kommit in i handlingen är det svårt att lägga ifrån sig boken!
Perfekt bok på semestern, om man vet att det blir ett par regniga dagar!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2013-03-18
Antal sidor: 354
ISBN: 9789187319136

Inga kommentarer: