tisdag, december 10, 2013

Här kommer Lola! - Isabel Abedi

"Lola har en brasiliansk pappa, en 80 centimeter lång moster och ett par miljoner fans när hon om natten förvandlar sig till den berömda sångerskan Jacky Jones. Men en sak saknar Lola, en bästis. Att få en bästis är hennes högsta önskan. Men i Lolas nya skola har hon bara den konstiga Flo som luktar fisk. Och Anna-Lisa, klassens smartaste tjej, kommer på besök precis i det ögonblicket som Lolas pappa springer helt naken genom lägenheten, eftersom hans dotter har råkat låsa in honom på badrummet hela dagen. Det finns inga genvägar. Om Lola ska få en bästis måste hon hitta på något. Därför skickar hon iväg sin högsta önskan med en ballong. Och hon får en mystisk flaskpost som svar ..."

Det här är en bok som är alldeles perfekt för någon som börjat läsa lite längre kapitelböcker själv. Den funkar såklart också som högläsningsbok!
Boken handlar om vänskap och att vänskapen kan finnas på närmare håll än man tror, i en person som man inte trodde man skulle bli vän med. Lite "döm inte hunden efter håren" helt enkelt! En viktig bok, speciellt när man tycker att det där med vänner är lite jobbigt och komplicerat!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Isabel Abedi
Förlag: Turbine förlag
Antal sidor: 140
Utgivningsår: 2010-11
ISBN: 9789185787913

Inga kommentarer: