söndag, december 29, 2013

Radhusdisco - Morgan Larsson

"Här möter vi Morris föräldrar: mamma som skickar runt Morris bland alla barnfamiljer i bekantskapskretsen för att han ska smittas av påssjuka, pappa som har en förmåga att få det lilla att kännas stort och som berättar om indianer och äventyr.

Morris trivs med kompisarna på lågstadiet, tjejernas favorit Linus, grannen Henke och Ubbe med de nyaste leksakerna och alldeles speciella lekregler. Motvilligt flyttar han till det gula tegelradhuset och en ny skola och en ny tid, mellanstadiet. Men här finns magister Cliffhanger som berättar historier som ingen annan och nya vänner som han delar både roligt och sorgligt med. På högstadiet blir världen lite större, tjejerna viktigare och drömmen om att få dansa tryckare till True Colors med just den där speciella tjejen kanske viktigast av allt."

Det här är en riktig nostalgitripp! Var man i yngre tonåren när -80-talet började finns det mycket att känna igen sig i här.
Morgan Larsson skriver bra, och det är lättläst, men kanske är det ännu roligare om man är kille? Det är mycket om snoppar, förhud och runka som jag inte kan identifiera mig med av förståeliga skäl! Ändå blir det inte mer av den varan än att jag kan stå ut med det och fortfarande tycka att det är en helt ok bok.
Det här är en perfekt bok till en man som idag är 40-50 år gammal, dvs var tonåring på -80-talet!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Morgan Larsson
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2011-05-19
Antal sidor: 448
ISBN: 9789186675325

Inga kommentarer: