tisdag, februari 18, 2014

Mitt liv som porrstjärna - Puma Swede

"Mitt liv som porrstjärna är en ocensurerad självbiografi om ett ovanligt liv - en hisnande berättelse om Puma Swede, Sveriges största porrstjärna. Som tonåring var hon en hopplöst nördig hästtjej som enligt de andra tjejerna i stallet var dömd till ett liv utan killar. Men några år senare upptäcktes hon på en gata i Stockholm och övertalades att bli glamourmodell i USA. När hon insåg att det fanns mer pengar att tjäna på att ha sex framför kameran åkte de sista kläderna av och plötsligt förvandlades hon till Puma Swede, en av världens hetaste porrskådisar.
Med en stor portion humor tar det blonda bombnedslaget Puma med oss på krävande inspelningsdagar, låter oss kika in bakom kulisserna och presenterar oss för sina vänner och branschens udda karaktärer. Vi åker på strippklubbsturnéer och till galna finska sexmässor. Vi får vara med om vilt festande och svajigt helikoptersex (som hamnar på de amerikanska skvallertidningarnas förstasidor). Och så blir det knäppa webbkamerashower tillsammans med väninnorna, det snabbaste sättet att dra in pengar i dagens porrvärld.
Men bortom festandet finns också en grå vardag. Parasiter som "suitcase pimps" - managerpojkvänner som blandar ihop kärlek, svartsjuka och pengar - ställer till det. För att inte tala om den där klumpen i magen inför varje hiv-test. Puma ifrågasätter även samhällets normer. Varför kan en tjej inte ha många olika partner och en omättlig aptit på kravlöst sex utan att betraktas som störd? Och varför stämplas kvinnliga porrskådisar per automatik som hjälplösa offer?
Boken rymmer även Pumas sextips, felen med de vanligaste porrfilmsmyterna och svar på beundrarbrev."

Det här är underhållande, och jag kan inte låta bli att fascineras över henne! Hon berättar väldigt öppet om sitt arbete, om filmer hon har spelat in och om kända personer hon haft sexuella förhållanden med (utan att nämna speciellt många namn). Hon berättar också att myten om porrskådisar som är trasiga kvinnor med aktiva missbruk, är just en myt, precis vad jag själv alltid påstått (åtminstone när det gäller den "seriösare" porrbranschen).
Är man pryd och har svårt för könsord ska man definitivt inte läsa den här boken, för då kommer man sitta högröd i ansiktet hela tiden. Är man däremot nyfiken på hur branschen är och hur ett liv som porrstjärna kan se ut, då är det här den perfekta boken!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Puma Swede
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 2013-05-10
ISBN: 9789174611458

Inga kommentarer: