måndag, mars 24, 2014

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? - Nisse Simonson

"Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln.
Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller i moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret.

Läkaren Nisse Simonson är en av Sveriges mest uppskattade föredragshållare och författare till fem böcker. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar han här kring hur vi själva kan påverka våra liv för att uppleva största möjliga lycka och välbefinnande."

Det här är ingen "Quick-fix-bok", utan en bok som visar på olika scenarion i livet som man kan välja att må på ett specifikt sätt. Vi kan alltid välja att tänka positivt eller negativt.
Boken innehåller inget nytt egentligen, utan fortsätter på samma spår som så många andra böcker inom populärpsykologin; "tänk positivt och du blir lyckligare"! Boken är ändå en bra påminnelse när man fastnar i det där gnällträsket i vardagen, och det blir lite lättare att för stunden se positiva saker i även det!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Nisse Simonson
Förlag: Brombergs
Antal sidor: 140
Utgivningsår: 2009-09-16
ISBN: 9789173372275

Inga kommentarer: