onsdag, maj 14, 2014

28 timmar på ett dygn: en karriärmammas dagbok - Alison Pearson

"Kate Reddys mest saknade tillgång är tid. Hon slänger sig dagligen mellan föräldramöten, syltburkar till barnens basar, hoppslott och kundrapporter, sex (för trött), möten och mansgrisar på jobbet som tittar på hennes bröst som om de vore på rea. Hon kan jonglera nio olika valutor i fem olika tidszoner och förflytta sig själv och två barn hela och rena (nåja) ut ur huset på en halvtimme.
Kate Reddy är sinnebilden för en kvinna på gränsen till nervsammanbrott när hon försöker kontrollera en maktmedveten barnflicka, en försummad äkta man, två förebrående små barn, en dålig chef och en e-mejlromans. Kan man verkligen få allt?

En av Kates kom-ihåg-listor
"Stycka julgranen och göm i svarta plastsäckar, eftersom sopgubbarna inte tar granar. Betala barndansen (94 pund terminen - billigare med astronautskola). Ny balettdräkt till Emily (blå inte rosa). Ring mamma, svara på syrrans telefonsvararmeddelande så att hon inte får vatten på sin kvarn om det där med häxa som förlorat kontakten med sina rötter. "
Gode Gud gör så att passet inte gått ut! Fråga cool polare vad gangsta rap är. Inga coola polare. Skaffa cool polare. Se otrolig ny kung-fu-film - Sitting Tiger? Sleeping Dragon? Klipp naglarna på Ben. Var skaffa Teletubbiestårta till Bens födelsedag? Kniiipövningar. Lämna tillbaka Snövit-videon till biblioteket! Emilys skolansökningar. FÅ ORDNING OCH REDA I DITT LIV. Var snällare & tålmodigare mot Emily så att hon inte blir en klängig psykopat. Kissa oftare."

Den här boken kommer varenda heltidsarbetande småbarnsmamma känna igen sig i! Jag ler definitivt igenkännande i många delar, och vissa delar känner jag inte alls igen mig i, då jag har släppt det där med dåligt samvete för länge sedan!
Det här är humoristiskt och allvarligt samtidigt. Som jag skrev kommer många kvinnor känna igen sig i texten, och det är egentligen väldigt tråkigt! Det betyder att vi är många som flänger runt och försöker få dygnet att ha 28 timmar för att vi ska hinna med allt vi anser att vi måste göra varje dag.
En bok man inte behöver tänka så mycket själv i, utan det är bara att luta sig tillbaka och hänga med.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Alison Pearson
Förlag: Bonnier Förlag
Antal sidor: 428
Utgivningsår: 2011-09-19
ISBN: 9789174292176

Inga kommentarer: