lördag, augusti 09, 2014

Porto Francos väktare - Ann Rosman

"EN UNG KVINNA stiger i land i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv; arbetare på skeppen, handlare, brottslingar som fått amnesti i frihamnen. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo. Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.
250 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge.
Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp."

Det här är den tredje boken i serien om Marstrand av Ann Rosman. Även i den här boken blandas historia med nutid, vilket jag gillar. Det är intressanta historier från förr som snyggt vävs ihop med den historia som utspelar sig i nutid. Boken är kanske inte speciellt spännande egentligen, men den är otroligt bra skriven och håller läsaren i sitt grepp till sista sidan. Ingenting i storyn är givet förrän på slutet, vilket är ett stort plus!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Ann Rosman
Förlag: Ponto förlag
Antal sidor: 367
Utgivningsår: 2011-12-27
ISBN: 9789174750010

Inga kommentarer: