söndag, augusti 17, 2014

Morsarvet - Christina Granbom

"Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Med sig i bagaget har hon ett trasigt förhållande och skulden över att i tjänsten ha skjutit ihjäl en människa.

När två kroppar hittas skändade i skogarna runt byn verkar spåren först inte leda någonstans. Mördaren finns inte i några register och dessutom verkar mer än en person vara inblandade.

Kyrkoherden i byn erbjuder sig att hjälpa till. Känslorna mellan dem växer och Mildred börjar åter tro på kärleken, trots hans uppenbara problem att handskas med sin hårda uppväxt. Kan han hjälpa henne lösa fallet?

Efter hand skönjer Mildred ett mönster. Gärningsmannen är besatt av synd och rening. Och han är inte färdig än ..."

Den här boken utspelar sig i min hemkommun, vilket gör att jag tycker att det är extra roligt att läsa den.
I början av boken får man lära känna kommunen; Kungsör, en del. Jag kan lova att det som skrivs, som låter som något påhitt om kommunen är ren sanning, tyvärr! Även vissa kommuninvånare får mig att fnissa då jag tycker att jag vet exakt vilka förlagorna till dessa karaktärer i boken är. I början av boken tycker jag att det är mycket skildringar om orten och personerna, vilket alltså får mig att fnissa igenkännande. Detta fnissande tar snabbt slut och man kastas istället in i handlingen som kretsar kring bestialiska mord.
Jag "visste" relativt snabbt vem som var mördare, det var inget som jag tyckte hemlighölls speciellt länge. Jag väntade på slutet på att bli slagen på fingrarna, för att jag drog förhastade slutsatser, men så var det inte. Jag hade gissat rätt. Nu gjorde det definitivt inget att jag snabbt listade ut vem mördaren var, för det var oerhört spännande att följa vägen fram till polisens genombrott.
Bor du i Kungsör MÅSTE du läsa den här! Bor du inte i Kungsör, ska du definitivt läsa den här ändå, för det här är en debutant du ska lägga på minnet!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Christina Granbom
Förlag: Hoi förlag
Antal sidor: 262
Utgivningsår: 2014-08-29
ISBN: 9789175579498

Inga kommentarer: