tisdag, september 02, 2014

Jag älskar dig inte - Christina Stielli

"Hämnden smakar inte bäst serverad kall

Lotten har en familj, en man hon älskar högt och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte såg till att familjen mådde bra? Men när Per en dag lämnar henne räcker inga kompromisser längre. Hela Lottens värld rasar samman: utan kärnfamiljen är hon ingen.

Vägen tillbaka är lång och smärtsam - men så småningom vaknar tanken på hämnd."

Den här boken var så galet frustrerande i början. När Lotten försökte vända ut-och-in på sig själv för att behaga sin man, som vill skiljas höll jag på att krypa ur skinnet. Jag har lite svårt för att någon ska ändra sig så fatalt för att behaga någon annan. Nåja, jag bet ihop och fortsatte läsa (i ren frustration tror jag) och det blir bättre. Det tar lite tid, men det blir bättre.  Lite jäklar anamma dyker upp och snart blir Lotten sig själv igen....strax innan boken är slut ungefär.
Tyvärr finns det nog många (inte bara kvinnor) som reagerar som Lotten gjorde och det gör ont att veta det. Att veta att någon blir så otroligt beroende av någon annan person, att denne är beredd att ändra sitt hela väsen för att bli någon annan...


Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Christina Stielli
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 364
Utgivningsår: 2011-06-10
ISBN: 9789170018725

Inga kommentarer: