tisdag, december 02, 2014

Facebookpolisen - Scott Goodwin


"Ett litet tips till ungdomar. Om du är 16 år gammal, berusad och håller i en petflaska full med sprit är det inte särskilt smart att skrika FUCK THE POLIS när vi går förbi. Om du ändå tänker göra det, se då till att du kan springa hyfsat fort! Jag vet inte vad som var mest pinsamt för killen som gjorde det i natt, att han blev fångad av en 40 år gammal polis i full utrustning eller att hans mamma kom till polishuset för att hämta honom kl. 03.00?/Scott
Är det okej för en polis att skriva om sin vardag? Att använda humor för att skildra olika situationer som han har varit med om? Att försöka närma sig allmänheten genom att visa känslor och skriva på ett sätt vi inte är vana vid av en myndighetsperson?
Om du svarar nej på frågorna ovan ska du inte läsa den här boken. Den är nämligen full av kontroversiella inlägg som väckt starka känslor och som delats och diskuterats i alla möjliga sammanhang.

SCOTT GOODWIN har tjänstgjort i den australiensiska flottan, arbetat som bombdykare under Gulfkriget, sökt efter minor i båthamnar, jobbat som OS-polis och sprängämnesexpert och hela två gånger utbildat sig till polis både i Australien och Sverige. Genom sina personliga och humoristiska inlägg på Växjö/Alvestapolisens Facebooksida har han blivit känd som hela Sveriges Facebookpolis. Hans inlägg har ibland dragit till sig så mycket uppmärksamhet och kommentarer att sidan har fått stängas ner. För första gången kan du här läsa den ocensurerade bokversionen."
 
Jag har mött den här polisen på Facebook många gånger, eftersom jag är en av alla som följer sidan...trots att jag inte har någon som helst relation med Växjö/Alvesta. Varför följer jag då sidan? Jo, för Scott! Han skriver underbara statusuppdateringar, och tyvärr har många människor alldeles för mycket tid och alldeles för få hobbies att fylla all denna tid med, så därför blir det en del JO-anmälningar på dessa uppdateringar. Jag älskar dem, och läser dem med glimten i ögat och med en del allvar ändå. Jag önskar att det fanns många fler poliser som Scott i landet!
Vill du läsa mer om polisens vardag, och då speciellt om Scott och hans kollegors vardag, ska du läsa den här boken. Om du också redan "hänger" på Växjö/Alvesta-polisens facebooksida, så kommer du att känna igen en hel del av statusuppdateringarna.
 
Betyg:
5 av 5
 
Bokfakta:
Författare: Scott Goodwin
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2014-09-17
Antal sidor: 175
ISBN: 9789174612844

Inga kommentarer: