onsdag, maj 20, 2015

Visning pågår - Sofie Sarenbrant

"Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.

Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
Visning pågår är den tredje fristående deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld."

Den här är väldigt snabbläst när man väl kommer in i den.
Jag gillar Sofies sätt att skriva, vilket gör att boken ganska snabbt tar slut. Det är väldigt spännande, med flera trådar som hålls igång samtidigt, och som gör att man som läsare tror att man hittar rätt person till dåden, flera gånger. Upplösningen, som är helt oväntad, kommer först på de allra sista sidorna i boken. När man fått upplösningen, vill man bara fortsätta läsa, för det är ju bara läsaren som har fått lösningen, inte karaktärerna i boken...

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2014-03-31
Antal sidor: 399
ISBN: 9789175370583

Inga kommentarer: