onsdag, maj 20, 2015

Glaskroppar - Erik Axl Sund

"En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.
Hunger lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet med att skriva, ordna konserter och skapa sin märkliga och skoningslösa musik.
Tillförordnade kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 80-talet, som alla visar sig ha tillhört en Aiman Chernikova. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?
Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. I musikerns, konstnärens och författarens arbete är gränsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör."


Boken börjar väldigt rörigt och jag tycker att det är väldigt svårt att komma in i den. Det är många personer som talar och det är bara korta kapitel om varje person. Efter halva boken blev den bättre, men jag tycker fortfarande inte att den var speciellt bra. Med tanke på tidigare böcker av författarparet, hade jag ganska höga förväntningar. Den här boken levde inte upp till dem.


Betyg:
2 av 5


Bokfakta:
Författare:
Erik Axl Sund
Förlag: Ordfront förlag
Utgivningsår: 2014-04-24
Antal sidor: 381
ISBN: 9789170376887

Inga kommentarer: