tisdag, juni 02, 2015

Sovsjuk - Pia Dellson

"Det tog tid innan familjen förstod att sonens trötthet inte var normal. Efter en influensaspruta drabbades han av narkolepsi och livet tog en oväntad vändning.

En stor liten bok om frustration och förtvivlan över att inte kunna hjälpa sitt barn med alla svårigheter och sjukdomar, varken som mamma eller läkare. Och om framtidshopp och vardagslycka, trots allt.

Förord och fackgranskning av Lars Palm, överläkare och specialist inom barn- och ungdomsneurologi vid Skånes Universitetssjukhus.

Pia Dellson är överläkare och specialist i psykiatri och onkologi. Hon arbetar med cancerrehabilitering vid Skånes Universitetssjukhus. "

Det här är en intressant bok om hur en pojke drabbas av narkolepsi efter att ha fått Pandemrix. Detta är ett vaccin som jag själv var helt emot och har inte låtit mina barn ta den och har heller inte tagit den själv. Då var jag säker på att jag fattade rätt beslut (trots att jag tillhörde riskgrupperna) och jag är fortfarande övertygad om att jag fattade rätt beslut där för över 4 år sedan. Flertalet barn har drabbats av narkolepsi, och som har kunnat härledas till just vaccinet. Detta är en konsekvens de får leva med resten av livet. i "Sovsjuk" får vi läsa hur Pia (som även är läkare) reagerar när hennes son plötligt börjar somna på de mest udda ställena.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Pia Dellson
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 70
Utgivningsår: 2015-02-18
ISBN: 9789127142015

Inga kommentarer: