söndag, juni 14, 2015

En god gärning - Christina granbom

"Den godhjärtade Bertil Svensson vinner en väldigt stor summa pengar och bestämmer sig efter att han sett ett inslag om trafficking för att använda sina pengar till att rädda så många kvinnor han kan. En god gärning som inte uppskattas av alla.

Efter en svår graviditet föder Mildred Carlesten en dotter hon inte vill ha och har svårt att knyta an till. Barnet kom till under övergrepp från tiden hon hölls fången av byns tidigare kyrkoherde.

När Mildreds systers man blir häktad efter att ha blivit tagen med en prostituerad tar Mildred chansen att påbörja ett eget spaningsarbete och dras in i en historia av våld och förnedring.

Samtidigt lurar någon i skuggorna och betraktar vad han anser vara den familj han förvägrades som barn och nu förtjänat. Fast besluten om att Mildred ska älska honom igen närmar han sig mer och mer. Och om Mildred inte vill så ska han åtminstone ha flickan.

En god gärning är den andra boken i serien om Polisinspektör Mildred Carlesten i Kungsör.
Allt är inte alltid som det ser ut att vara. Goda intentioner kan ta människor till gärningar de inte menade att utföra. Vem är ond och vem är god?"


Det här är andra boken av Christina Granbom, om Mildred, polisen från Stockholm som flyttar till Kungsör.
Boken tar vid ungefär där den första boken slutade. Det är ett litet hopp på några månader bara.
Den här boken, precis som den förra, utspelar sig i Kungsör med omnejd, vilket är väldigt roligt när man bor där.
Jag tycker nog att den här boken är lite bättre än den förra. Den är lika lättläst, och spännande, men nu när man lärt känna personerna i boken lite grann, blir det en annan läsning och ett annat intresse antar jag. Spänningen ligger tät ändra till slutet av boken, och det finns flera händelser i handlingen som är oväntade.
Köp den och läs under semestern!


Betyg:
5 av 5


Bokfakta:
Författare: Christina Granbom
Förlag: Litet förlag
Antal sidor: 349
Utgivningsår: 2015-05-15
ISBN: 9789187548543

Inga kommentarer: