torsdag, december 10, 2015

Någon i din säng - Anders Roman

"Utifrån sett har Sofia allt. Hon är en framgångsrik ung författare och bor mitt i stan i en lägenhet med fantastisk utsikt. Men under den perfekta ytan döljer sig en mycket ensam människa, som fördriver tiden med att umgås med sin låtsaskompis. En låtsaskompis hon haft sedan hon var liten. Men när det börjar hände märkliga saker och han bli lite för verklig, när Sofia kommer hem till en olåst dörr och med en radio som spelar deras favoritsång, inser hon att det enda rätta är att ta tag i sitt liv och sluta leva i fantasin. Men hennes låtsaskompis har helt andra planer. Och sent en natt vaknar Sofia av att det ligger någon i hennes säng..."

Det här är en ganska udda bok. Den är spännande och relativt välskriven, med en annorlunda handling. Det är svårt att veta vad som händer och vad som inte händer i boken, och handlingen är åt det övernaturliga hållet. 
Jag trodde att boken skulle vara lite "läskigare" än vad den var, men den är ändå väldigt spännande och det är svårt att lägga den ifrån sig för att man vill veta vad som händer.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Anders Roman
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 318
Utgivningsår: 2010-08
ISBN: 9789186067854

Inga kommentarer: