söndag, maj 29, 2016

En liten värld - Åsa Hellberg

"Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?

Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde."

Det här är en härlig feelgood-roman som passar perfekt som resesällskap på semestern. Jag älskar hur personerna beskrivs och vilka upptåg de är iväg på. Hur deras liv korsar varandra på både positiva och negativa sätt. Hellberg har en fantastisk förmåga att beskriva scener så det känns som att man är en fluga på väggen och hör och iakttar personerna.
Denna bok hade jag faktiskt aldrig köpt om det inte varit för att den fanns på bok-rean...ja, rean på rean i princip och jag kände att jag behövde en ny bok (vilket inte är sant egentligen eftersom jag har flera hundra olästa) att ta med mig hem. Jag tänkte att är den här ens i närheten av Sonjas sista vilja så är den definitivt läsvärd...och den är precis lika bra och läsvärd!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Åsa Hellberg
Förslag: Forum förlag
Utgivningsår: 2014-03-05
Antal sidor: 307
ISBN: 9789137141442Inga kommentarer: