söndag, januari 22, 2017

Hundra omistliga ting - Lucy Dillon

"Brev från den enda man hon någonsin älskat.
Ett minne från fadern hon egentligen aldrig lärde känna.
En blå glasvas som fångar ljuset en grå dag ...
Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. Efter att ha gått igenom en sjukdomsperiod och därefter skilsmässa ska hon nu flytta från det vackra viktorianska huset till en betydligt mindre lägenhet. Alla saker som hon vårdat ömt så länge verkar inte längre passa den hon är. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara, hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter.

Att rensa bland ägodelarna väcker minnen till liv som får Gina att omvärdera sådant som hon tidigare har trott på och tagit för givet. Och att börja om blir svårare än hon har tänkt sig.

Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Och när kärleken åter finns inom räckhåll vet hon hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka."

Lucy Dillon skriver böcker som är hjärtevärmande och härliga. Den här är inget undantag.
Den börjar lite segt, men tar sig snabbt och blir en bok som är svår att lägga undan. Förutsägbar är den såklart också, och det hör till, men trots det finns det mycket i handlingen som man bara vill få veta mer om. Det är kärlek och vänskap i finaste form, och det är det Lucy Dillon är så duktig på att skriva om.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 487
Utgivningsår: 2015-01
ISBN: 9789137142425

Inga kommentarer: